Vă prezentăm o rețetă de vinete georgiene la borcan pentru iarnă, cu o aromă incredibilă, picante și foarte apetisante. Această gustare este destinată tuturor iubitorilor de legume picante și aromate. Pregătirea este destul de simplă, iar rezultatul este excelent. Vă recomandăm să preparați vinete georgiene după această rețetă și nu veți regreta. Este o conservă deosebită pentru sezonul rece.

INGREDIENTE
– 1 kg de vinete
– 400 g de ardei dulce
– 100 ml de ulei vegetal
– 1 căpățână de usturoi
– 1 ardei iute
– sare după gust
– 1 lingură de zahăr
– 100 ml oțet de 9%
MOD DE PREPARARE
1. Spălați bine vinetele, îndepărtați cotorul și tăiați-le cuburi de dimensiune medie.

2. Presărați-le bine cu sare și lăsați-le pentru 2 ore la temperatura camerei.
3. Spălați ardeiul dulce și cel iute. Îndepărtați cotorul cu semințe. Curățați usturoiul. Tocați ardeii și usturoiul.

4. Turnați în legumele tocate oțetul și uleiul vegetal. Amestecați bine ingredientele.
5. Scurgeți vinetele de suc și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei, timp de 15-20 minute, până se vor rumeni frumos.

6. Alegeți o cratiță mai adâncă și turnați amestecul de ardei cu usturoi. Puneți cratița pe foc, aduceți-o până la fierbere și fierbeți timp de 5 minute.
7. Adăugați în cratița cu ardei și usturoi vinetele prăjite. Amestecați ingredientele.

8. Amestecând ingredientele, potriviți cu sare și adăugați zahăr. Amestecați în continuu gustarea georgiană cu ajutorul unei linguri sau spatule și fierbeți timp de 10 minute.
9. Sterilizați borcanele și uscați-le bine. Turnați compoziția de legume în borcane.
10. Acoperiți borcanele cu capace și capsați-le. Întoarceți borcanele cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă. Lăsați-le până se răcesc complet. Deliciul se combină perfect cu carnea la grătar sau cu o fripturică.

Notă: Din această cantitate de produse veți obține 2 borcane a câte 0,5 l de vinete delicioase.
Comentarii
Trimiteți un comentariu